Psihologi-Aproape.ro – cea mai nouă platformă dedicată comunicării dintre psiholog și clienți

Last Updated: 7 June 2023By

Compania românească AVA PSI 22 lansează cea mai nouă platformă de comunicare între psihologi, psihoterapeuți și clienți, https://psihologi-aproape.ro/.

Platforma www.psihologi-aproape.ro este disponibilă la nivel național, atât psihologilor, cât și clienților din întreaga țară, iar scopul principal este acela de a facilita informarea și alegerea unui terapeut care să poată răspunde nevoilor fiecărui beneficiar consiliat.

Astfel, clienții au posibilitatea de a citi testimoniale, de a analiza experiența terapeuților, de a aplica filtre în funcție de localizare sau de tipul terapiei și de a programa sesiuni de consiliere.

De asemenea, terapeuții beneficiază de posibilitatea de organizare a agendei, de promovarea serviciilor de consiliere oferite și de acces la o secțiune de educare și informare a clienților cu privire la importanța acordării atenției către serviciile de conștientizare și tratare a depresiilor, anxietății/atacurilor de panică, dependențelor, tulburărilor, experiențelor traumatice, fobiilor sau traumelor personale de pierdere. În același timp, platforma este un excelent jurnal digital, prin care psihoterapeuții pot ține evidența evoluției stării de sănătate a clienților și pot monitoriza temele și sarcinile de lucru alese pentru tratament.

Gândită ca un instrument prietenos, facil de folosit de orice tip de utilizator, platforma are ca principal obiectiv să ajungă în perioada următoare la minimum 200 de conturi active de psihologi, care să poată răspunde nevoilor clienților în căutare de consiliere și terapie. În anul 2020, Organizația Mondială a Sănătății estima că depresia afectează un procent impresionant de 4,3% dintre europeni – 40 de milioane de persoane, dar efectele pandemiei au crescut statisticile. La nivel internațional, aceeași organizație indica în anul 2020 peste 264 de milioane de oameni care suferă de depresie. Așadar, efectele și beneficiile consilierii psihologice trebuie să fie cunoscute, iar accesul la terapie să fie crescut, atât în mediile rurale, cât și urbane. Asta ne-am propus să facem prin www.psihologi-aproape.ro.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.